SV14 Bouw Zeilboot

door | mei 17, 2018

Sailability gaat in het najaar 2018 – in samenwerking met de technische school St. Jozef in Geel, afd. houtbewerking – zelf een zeilbout voor mensen met een beperking bouwen, de SV14.

Hiervoor werd een werkgroep samengesteld onder impuls van Axel. De werkgroep met Ingrid, Valérie, Jean-Pierre, Jean-Louis en Axel heeft al verschillende acties ondernomen om dit ‘Project SV14″ te promoten. Axel heeft al afspraken gemaakt met de school; Jean-Louis heeft offertes aangevraagd voor aankoop van de materialen; Jean-Pierre – als ingenieur en bouwer van zijn eigen zeiljacht – heeft het ingewikkelde technisch aspect voor zich genomen er heeft een lastenboek  samengesteld; Ingrid en Valerie hebben de design van de maquette en prints tot een succes gemaakt. Met de groep zijn we in april naar de HISWA beurs in Amsterdam getrokken om contact te hebben met Sailability NL die ook een SV14 gaan bouwen.

Op deze pagina zal u de verdere evolutie en alle informatie over onze boot kunnen volgen.

 

Update 27.9.2018 :

Het startsein is gegeven ! Alle materialen werden in de school in Geel geleverd en een eerste meeting is op 27/09 doorgegaan met Ingrid en Axel (Sailability SV14)  om alle plannen te bespreken.

De studenten Tom, Lars, Casper en Pieter kunnen aan de slag !

Update 27.2.2019 :

Door een technisch probleem met hun CNC machine, is de bouw van de SV14 niet zoals gepland kunnen starten. Een nieuwe CNC machine zal geleverd worden rond Pasen 2019, waardoor de bouw van onze boot met een jaar is vertraagd en pas zal starten in september 2019.

U kan de de website van de organisatie SV14 het hele verhaal – wereldwijd – volgen :  www.SV14.org  

Wilt u ons financieel steunen of de boot in zijn geheel sponsoren dan kan u kontact opnemen via : SV14@Sailability.be 

Artikel over de SV14 verschenen in ‘De Telegraaf‘ op 26/05/2018

Artikel over de SV14 verschenen in ‘Zeilen‘ van juni 2018